Onder luid gejoel en bewapend met borden en vlaggen begint de protestmars van JongeHonden bij het Palais des Festivals.

Mocht ik vorig jaar nog mee als deelnemer, dit jaar heb ik het voorrecht om als bestuurslid van RA*W deel te nemen. In deze functie besef ik me des te meer hoe lastig het is om dit voor elkaar te krijgen. Ik zou daarom speciaal JCDecaux en Result Recruitment willen bedanken namens de hele RA*W Community voor de onvoorwaardelijk steun. Ook mag best vermeld worden dat bijna alle deelnemers uit onze groep zijn ondersteund door hun bureaus. Een mooie stap in de richting die wij op willen.

Hoge prijzen

Het Cannes Lions Festival bezoeken is een must voor iedereen die werkzaam is in de creatieve industrie. Helaas wordt dit wel onwijs lastig gemaakt door de woekerprijzen die worden gevraagd voor de entreepassen voor jonge talenten. Dit zorgt er dan ook voor dat er, volgens ons, te weinig jonge gezichten op het festival te zien zijn.

JongeHonden is dit jaar voor het 25e jaar in Cannes (!). Dit jaar is het thema ‘Rise up! For the future of creativity’. JongeHonden vroegen ons om mee te lopen met een ouderwetse protstmars. Het doel: aandacht vestigen op de voor juniors te hoge prijzen en het belang van de aanwezigheid van jong talent op het festival te onderstrepen. Op die manier proberen wij definitief een plek te claimen voor de volgende generatie. Wie zegt dat millennials niet meer protesteren en de straat op gaan?

Protestmars

Het Cannes Lions Festival bezoeken is een must voor iedereen die werkzaam is in de creatieve industrie. Helaas wordt dit wel onwijs lastig gemaakt door de woekerprijzen die met een groep van zo’n honderd man, bewapend met borden en vlaggen, begon de protestmars onder luid gejoel bij de ingang van het Palais des Festivals om te eindigen bij de Dutch Embassy of Creativity. De gemiddelde Fransman kijkt niet meer op van een protest maar ik durf te stellen dat dit niet onopgemerkt is gebleven!

Eenmaal bij de Dutch Embassy of Creativity aangekomen begon onze echte kick-off van de week met een inspirerende private session met een van de meeste gelauwerde creatief van het moment: Bas Korsten – Creative Partner J. Walter Thompson. Wat ik vooral tof vind, is dat dit echt terug gaat naar de essentie van het festival; het overdragen van kennis en inspireren van vakgenoten. Als dit een voorbode is voor de rest van de week dan belooft dit veel goeds.

Nu is het aan ons om de vastgeroeste vooroordelen weg te nemen en te laten zien dat wij hier komen om kennis en inspiratie op te doen uit liefde voor het vak worden gevraagd voor de entreepassen voor jonge talenten. Dit zorgt er dan ook voor dat er, volgens ons, te weinig jonge gezichten op het festival te zien zijn.

JongeHonden is dit jaar voor het 25e jaar in Cannes (!). Dit jaar is het thema ‘Rise up! For the future of creativity’. JongeHonden vroegen ons om mee te lopen met een ouderwetse protestmars. Het doel: aandacht vestigen op de voor juniors te hoge prijzen en het belang van de aanwezigheid van jong talent op het festival te onderstrepen. Op die manier proberen wij definitief een plek te claimen voor de volgende generatie. Wie zegt dat millennials niet meer protesteren en de straat op gaan?

Matthijs Jaakke, Account Manager bij Isobar